Információ & foglalás

Gyógyfürdő és gyógykúra

melegvizes38

A gyógyfürdő egy természetvédelem alatt álló parkban található, ahol a vendégek szakorvosok segítségével vehetik igénybe a legkorszerűbb gyógyászati szolgáltatásokat. A fedett térben 34, 38 és 42 fokos gyógymedencék, az elkülönített helyiségekben pedig kádfürdők találhatóak. Az épületben finn szauna és átriumos medence áll a vendégek rendelkezésére. A parkban lévő szabadtéri medencék – ahogy a fürdő többi része – egész évben igénybe vehetők.

A nagyatádi termálvizet 1906 óta használják fürdőzésre. Az ivókúrára is alkalmas vizet az ország legjobb gyógyvizei között tartják számon. A termálvíz kitűnően alkalmas reumatikus betegségek, ízületi panaszok gyógyítására, törések utáni rehabilitációra, nőgyógyászati panaszok és gyomorbántalmak kezelésére. Az ivókúrára gyomorsavtúltengés, emésztési zavarok, epebántalmak és székrekedés esetén ajánlott.

A gyógyfürdőben szakorvosi beutalóval az ország egész területéről fogadnak betegeket. A külföldi és belföldi látogatók a személyre szabott gyógykezeléseket orvosi vizsgálat után vehetik igénybe.

recepciomelegvizes

Az izoterápiás kezelések fájdalmak csillapítására, megszüntetésére, valamint izomlazításra és gyulladások csökkentésére alkalmazhatóak. A kezeléseket mechanoterápiával, hydro - és balneoterápiával, valamint elektroterápiával végzik. A fürdőben száraz és víz alatt masszázs, illetve gyógytorna és különböző borogatások, pakolások is igénybe vehetőek.

A gyógyvíz jótékony hatása mellett, a különböző hőmérsékletű medencék használata kellő odafigyelést, tájékozódást igényel.

Az első alkalommal fokozatosan, pihenő időt beiktatva, max. 20-40 perces fürdőzés javasolt. A krónikus betegségekben szenvedők (magas vérnyomás, visszérbetegség), orvosi javaslattal, véleménnyel vehetik igénybe a szolgáltatásokat.

A bőr és egyéb problémákkal érkezőknek, kádfürdő áll rendelkezésre. 

Beltéri medencék

Meleg vizes, átriumos 34C-os gyógymedence

 Az ülőpados, kellemes vízhőmérsékletű medencében biztos az ellazulás. A fallal, és hangulatos virágokkal körül vett területen pihenő ágyak, árnyékolók, valamint az itt kiépített Kneipp taposó is a vendégek felüdülését, kényelmét szolgálja.

 Meleg vizes, ülőpados, 42C-os gyógymedence

A medence használatát elsősorban egészséges vendégeinknek javasoljuk. Rövid merülés után, hideg vizes zuhanyozással vérkeringés javító hatás érhető el.

Kádfürdő

 A külön, zárható helyiségben használható a kádfürdő, ahol a vendégek saját igényüknek megfelelő hőmérsékletű vízben kényeztethetik magukat. 

Meleg vizes, ülőpados 38C-os gyógymedence

A gyulladásos állapotban lévő szervezet számára nem ajánlott a 38C-os medence használata. Felerősítheti a mozgásszervi betegségekből eredő fájdalmat, vérnyomás csökkenést okozhat.

Az egészséges szervezet számára, néhány perces fürdőzés után, hideg vizes tusolással (váltó fürdő) keringésjavítást, immunerősítést érhetünk el.

Meleg vizes, ülőpados, 34C-os gyógymedence

A víz hőmérséklete lehetővé teszi a vízben való mozgást, (vízi torna) amely számos mozgásszervi, rehabilitációs betegségnél látványos javulást eredményezhet. 

Kültéri medencék

Meleg vizes, úszó gyógymedence

A 25x15m-es úszó medence, 30C-os, kellemes hőmérsékletű vizével biztosít lehetőséget a rehabilitációra kényszerült betegeknek, gyógy úszó vendégeknek, és városi fürdőzőknek egyaránt.

Meleg vizes, ülő gyógymedence

A félkörívben épült, 35C-os ülő medence minden fürdőző kedvence. A meleg víz, a gesztenye és platánfákkal ölelt fürdő terület, idilli környezetet biztosít vendégeink kikapcsolódáshoz, pihenését.

kulteri

 • "Kedves kiszolgálás, kitűnő wellnes, finom ételek. Ízléses, barátságos szálloda, biztosan visszatérünk!

  Ajánlom!

  4 nap (3éj) alapján  "
  M. László
 • "Egy éjszakát töltöttünk a szállodában, barátokkal és a kutyámmal, a vendégszeretet az első pillanattól kezdve tökéletes kb mintha hazamentünk volna,segítőkészek, udvariasak,..."
  Dedics Péter
 • "Tisztelt Hotel! Három éjszakát töltöttünk el a feleségemmel Önöknél. A szálloda a mai kor szellemében lett felújítva. Tökéletes. Minden tökéletes volt. Környezet, csend,..."
  Táborfi Károly
 • "Tisztelt Hotel! A Húsvéti ünnepeket töltöttük a Hotelben de még ilyen kellemes környezetben nem pihentünk. A kedves személyzet a tulajdonos a pincérek a recepciósok annyira kedvesek..."
  Somodiné Darnyi Klára
 • "Nagyon jól éreztük magunkat nálatok! Kedvesek és segítőkészek voltatok, családias hangulatot teremtve! Alacarte Ételek ,ítalok,a reggeli , a szobák, és a wellnesz is minden igényt..."
  Deák Gábor
 • "Kellemesen éreztük magunkat,órákat töltöttünk a wellnessben,a személyzet előzékeny,segítőkész volt.A reggeli bőséges volt nagy választékkal,a vacsora szintén változatos,és..."
  Hablik Antal